Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia - Studenţi UAB
 
Facilităţi

 

     În Universitate există o foarte strânsă, reală şi benefică relaţie de colaborare între structurile direct implicate în viaţa studenţilor, respectiv: Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră (CICOC-UAB), Liga Studenţilor, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România (A.S.C.O.R.), filiala Alba Iulia şi Asociaţia Absolvenţilor (ALUMNI), colaborare reglementată prin acorduri de parteneriat. Constant (lunar sau anual, în funcţie de context şi de solicitări) sunt organizate manifestări/evenimente cu şi pentru studenţi/absolvenţi, respectiv: Conferinţa Internaţională „Managementul Carierei", care în anul 2016 va ajunge la a IV-a ediţie, Universitatea de Vară „Alba Carolina", Săptămâna Voluntariatului, Săptămâna Orientării în Carieră, training-uri, workshop-uri, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi (anual),  întâlniri cu angajatori, prezentări de companii, proiecte pentru tineri (Linia de finanţare: Tineret în Acţiune - TinAct) etc. La nivelul CICOC-UAB există un colectiv foarte activ de voluntari, reprezentanţi ai tuturor facultăţilor din Universitate, o parte dintre ei implicaţi şi în activitatea Ligii Studenţilor sau a Asociaţiei Absolvenţilor.

 

     Studenţii Universităţii beneficiază de utilităţile şi serviciile cultural-artistice şi de divertisment oferite de Casa de Cultură a Studenţilor. Aceasta reprezintă bastionul artei studenţeşti. Oferă programe zilnice de divertisment şi susţine activităţi de teatru, pictură, fotografie, dans clasic şi modern şi altele, conduse de instructori de specialitate.

 

     Instituţia pune la dispoziţia studenţilor săli de repetiţii, cursuri şi spectacole iar prin personalul de specialitate propriu sau prin intermediul partenerilor asigură diverse cursuri de instruire: în muzică populară, uşoară, dans modern, sportiv şi de societate. În prezent în cadrul instituţiei îşi desfăşoară activitatea: 2 trupe de teatru, 2 trupe rock, o trupă de dans sportiv şi de societate şi o formaţie de majorete.

 

     În octombrie 2007, a fost înfiinţată Echipa de baschet feminin Universitatea „1 Decembrie 1918" - CSU Alba Iulia. În sezonul 2013/2014, echipa de baschet feminin a câştigat competiţia europeană CWEL, în urma unui Final Four desfăşurat în Sala Universităţii din Alba Iulia, în turneul final la care au mai participat Piestanske Cajky, Slovacia, campioana Austriei, Flying Foxes Viena şi a României, Universitatea ICIM Arad. Sezonul s-a încheiat cu obţinerea unei noi medalii, de bronz, în campionat.

 

     Reuşitele sportive au continuat și în anul competițional 2014/2015, cu CSU în luptă pentru trofee din nou în cele două competiții interne, dar și în competiția europeană CEWL câştigată sezonul anterior. În urma unui sezon extrem de dificil şi valoric ridicat, CSU a reuşit să cucerească două noi medalii, ambele de argint, una în Cupa României, iar cea de-a doua în Liga Europei Centrale.

 

     Şi în actualul sezon 2015/2016, formaţia universitară luptă pe trei fronturi, mai precis Liga Naţională, Cupa României și Liga Europei Centrale la baschet feminin, cu şanse mari de cucerire de trofee la finalul anului competiţional. În Cupa României, CSU a terminat pe locul 3 în Final În CEWL este calificată la turneul final, care are loc în 12-13 martie 2016.